Projecten

Missing Chapter Foundation en Klimaatverbond

  • Ontwerper en kwartiermaker
  • Zomer/najaar 2018

Voor Missing Chapter Foundation en het Klimaatverbond ontwerp ik een strategisch plan een reeks van Kinderklimaattoppen.

Missing Chapter Foundation www.missingchapter.org, Enexis en Enpuls

  • Kwartiermaker
  • November 2017 tot april 2018

Missing Chapter Foundation, Enexis en Enpuls ambieerden een duurzaam spaar- en beloningssysteem voor consumenten. Van eind november 2017 tot en met april 2018 heb ik onderzocht of dit een haalbaar project is. De conclusie is dat de tijd nog niet rijp is. In een boekje vertellen we over de reis langs spaar- en beloningsystemen.

Springtij www.springtij.nu

  • Programmamanager
  • 2014-2017

Op het Springtij Forum op Terschelling komen jaarlijks zo’n 500 ambitieuze beslissers uit het bedrijfsleven, vooraanstaande wetenschappers, NGO’s en overheden om met elkaar de laatste inzichten en initiatieven op het gebied van klimaat, grondstoffen, landbouw, natuur en economie te delen. Sessies en workshops vinden plaats op bijzondere plekken, zoals in een historische loods, in een duinpan, een kerkje of op het strand. Een intens driedaags programma waarbij je gegarandeerd duurzame inspiratie, kennis en energie opdoet en waarin je je netwerk kunt versterken en vergroten.

Voor de edities 2014, 2015 en 2016 was ik programmamanager van Springtij. Met drie teams,  een team van navigatoren en marconisten (verantwoordelijk  voor inhoud van deelprogramma’s), een team voor de voorbereiding en team op Terschelling, heb ik samen met de directie drie prachtige congressen gerealiseerd. Uiteraard ook in nauwe samenwerking en afstemming met partners van Springtij. Bezoekers waardeerden deze edities van Springtij gemiddeld altijd met een 8 of hoger.

Nieuwjaarsevenementen MVO Nederland

  • Projectmanager.
  • 2014-2017

Voor de edities 2015, 2016 en 2017 van het Nieuwjaarsevent van MVO Nederland was ik verantwoordelijk, zowel inhoudelijk als het projectmanagement. Uiteraard in goed overleg met de organisatie en in samenwerking met het geweldige team van MVO Nederland. En in goed overleg met de sponsoren van deze edities. Bezoekers van deze events gaven (gemiddeld) altijd hoger dan een 8.

Les geven

In 2011 heb ik voor studenten een particuliere opleiding een collegereeks over maatschappelijk verantwoord ondernemen verzorgt.

Projecten ontwikkeling

Duurzame wijk

Samen met Jolanda van der Veen van Encommons schreef ik een plan voor de ontwikkeling van de duurzame wijk. Zoals bij ons beide past, een plan waar in co-creatie centraal staat.

Sustainable Talent.

Samen met Annick Schmeddes werk ik aan een methode om er voor te zorgen dat medewerkers met passie voor duurzaamheid hun ambities kwijt kunnen in de organisatie waar ze werken.

 

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close