Over Sigrid

SIGRID-5Praktisch, pragmatisch, een bouwer en vooral een verbinder.

In mei 1973 ben ik geboren op deze prachtige boerderij in Koudum, in Zuid West Friesland. Voor de zeilers onder ons: dit ligt vlak bij de Fluessen. Opgroeien op een boerderij betekent dat je opgroeit met besef van de waarde van de bodem, van dieren, van een stabiel klimaat. Boeren zijn zich bewust van de kwetsbaarheid van het systeem, een droge zomer betekent minder eten en dus minder inkomsten.

Mijn ouders waren al vroeg betrokken bij initiatieven als de Wereldwinkel en volgden de Club van Rome op de voet. Duurzaamheidsvraagstukken werden met de paplepel ingegoten. Ook waren ze bestuurlijk actief en zo besefte ik me al vroeg dat een systemen door mensen zijn ontwikkeld en dus ook weer door mensen ont-wikkelt kunnen worden.

Na de middelbare school bracht ik een jaar door in de VS en studeerde ik in Groningen. Mijn afstudeerstage was in Tanzania. Ook woonde ik nog even in Frankrijk en in 2007 in Malawi. Mijn werkende leven begon in Amsterdam bij Da Vinci Advies en vandaaruit werkte ik achtereenvolgens bij Fair Trade Organisatie, The Body Shop, MVO Nederland, UNDP Malawi, Tendris/Lemnis en wederom MVO Nederland. In 2014 ben ik als ZZP’er begonnen.

Wat doet Sigrid nog meer?

Al die mooie mensen die de wereld mooier willen maken, acteren in een bestaand systeem dat de grenzen van hun ambities bepaalt. In mijn vrije tijd schrijf ik voor de werkgroep Duurzame Economie van D66 aan een visie op dit systeem, een potentiele kanteling en de rol die de overheid hier dient op te pakken.

Daarnaast schrijf ik in de avonduren over de verre toekomst van onze maatschappij, in essentie de kanteling naar een duurzame maatschappij die in balans is.

Interessante websites:

http://www.infinite-game.net/

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close